dilluns, 23 d’abril del 2012

Excursió pel Camí del Ròssec a Temps d'Aventura

Coincidint amb Sant Jordi, us informem de l'adquisició de la publicació "Temps d'Aventura. Racons 08. Excursions a peu i en BTT proposades pels teleespectadors".
Ens interessa especialment perquè hi ha un itinerari proposat per Max Grau que recorre el camí del Ròssec, de Pallerols a les Vallcaneres Altes. Amb ell, Max vol retre homenatge a la dura tasca portada a terme pels rossegadors.
La descripció que fa de l'itinerari és molt detallada i descriu, a cada lloc, els elements del paisatge natural que es poden divisar o pels quals es passa: la Gotellera, l'Escaleta, els barrancs de la Fou i de Valldebous...
A més de l'interès de l'itinerari en sí, disfrutareu si llegiu la proposta de Max pel recull de toponímia que hi trobareu. Noms familiars que cal que anem ensenyant als joves...

Pintura als aparadors


Entre el 14 d'abril i el 13 de maig la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Sénia, l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia i el Centre d'Estudis Seniencs hem preparat una activitat amb aquest nom. Això és perquè enguany celebrem a la Sénia el 40 aniversari del Premi de Pintura Ràpida, que es va iniciar el 1971. Aprofitant les activitats de primavera us volem oferir un tast del que aquest premi ha significat en el context de l’activitat artística a la població. Les diferents botigues del poble mostren als aparadors exemples del fons d’art de l’ajuntament, format majoritàriament pels primers premis dels diferents anys. Vol ser un avançament  de l’exposició retrospectiva que hi ha previst organitzar el mes d’agost coincidint amb la Festa Major de Sant Bartomeu.
El Premi de Pintura Ràpida es va iniciar l’any 1972 per iniciativa d’un grup de gent del poble interessats en l’activitat artística, literària i cultural. El seu principal promotor va ser Joan Roca. Ell i el restaurant El Trull, del qual era propietari, es van convertir des d’aleshores en protagonistes principals. L’ajuntament i altres particulars del poble van recolzar la iniciativa i han permès, amb el seu suport humà i ajut econòmic, que el Premi hagi continuat sense interrupció fins l’actualitat.
Gaudiu del tast de pintura ràpida que us ofereixen els nostres comerços i no oblideu de tornar a visitar l’exposició retrospectiva durant la Festa Major.