diumenge, 9 de juny de 2013

Exposició de fotografia: Un Cognom, dues mirades
Exposició de fotografies de Noemí i Amadeu Múria als baixos de l'Espai Jove de la Sénia. 
Dues maneres de captar la realitat d'una ciutat tant diversa i interessant com Barcelona.
Exposició de fotografia d’Amadeu i Noemí Murià, pare i filla, que treballen i viuen a Barcelona però tenen les seves arrels a la comarca del Montsià.

Llicenciats tots dos en història, mestre ell, i, ella, llicenciada també en documentació, són  aficionats a la fotografia.

Amadeu té una formació autodidacta i una llarga experiència. Es pot veure l'evolució al seu fotoblog http://imaginingwords.blogspot.com.es/ on hi penja imatges des del 2007 -i actualment les hi penja diariament- que defineix com a recull de fotografies naïf. A més, forma part de les comunitats Barcelona photobloggers i Europe photobloggers, ha participat a alguna de les exposicions que els primers organitzen, de tant en tant, al centre comercial Maremagnum de Barcelona.

Noemí, va descobrir abans la seva afició pel retoc fotogràfic que per la fotografia amb les primeres classes d'edició d'imatge que va realitzar a la llicenciatura de documentació.
Va començar realitzant retocs molt esporàdics a fotografies seves. Després va decidir realitzar algun curset, mirar videotutorials que es poden trobar a internet, comprar revistes de retoc d'imatges i mica a mica va començar a ampliar-ho cap al disseny gràfic.
A partir d’un curs d'especialització de Disseny Gràfic Editorial a l'Istituto Europeo di Design de Barcelona (gener - juny 2012), i en especial després de les classes d'edició digital d'imatges impartides per Mauricio Fuertes (fotògraf professional) va decidir que volia treballar sobre les seves pròpies imatges. Va potenciar llavors el seu interès per la tècnica fotogràfica, va passar de la compacta a la rèflex, i va recórrer a diversos manuals de fotografia a més d'assistir a alguns cursos monogràfics de fotografia: d'iniciació, de fotografia macro, fotografia nocturna, alguns ofertats per Nikkon i per Planeta Insolito

Tot plegat  ha donat com a resultat aquesta exposició Un cognom, dues mirades, que representa segons les pròpies paraules de NoemÍ “dues perspectives diferents i complementàries d’interpretar la percepció estètica a partir de la fotografia. Amb la ciutat de Barcelona com a marc contextual, reflectim dues mirades fotogràfiques distanciades per la composició i la tècnica d’edició utilitzades. La idea neix al juliol de 2012 amb Barcelona com a temàtica inicial i una mostra d’aquest treball va ser exposada a l’Ajuntament de Freginals a l’octubre del mateix any en motiu de la Setmana Cultural”. També ha estat exposada al museu Terracota de la Galera.Us aconsellem que no deixeu de visitar l’exposició perquè no us decebrà, us donarà una visió diferent de la fotografia i us mostrarà clarament com aquesta disciplina, de les mans de Noemí i Amadeu,  és art del més pur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada