dilluns, 23 d’abril de 2012

Pintura als aparadors


Entre el 14 d'abril i el 13 de maig la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Sénia, l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia i el Centre d'Estudis Seniencs hem preparat una activitat amb aquest nom. Això és perquè enguany celebrem a la Sénia el 40 aniversari del Premi de Pintura Ràpida, que es va iniciar el 1971. Aprofitant les activitats de primavera us volem oferir un tast del que aquest premi ha significat en el context de l’activitat artística a la població. Les diferents botigues del poble mostren als aparadors exemples del fons d’art de l’ajuntament, format majoritàriament pels primers premis dels diferents anys. Vol ser un avançament  de l’exposició retrospectiva que hi ha previst organitzar el mes d’agost coincidint amb la Festa Major de Sant Bartomeu.
El Premi de Pintura Ràpida es va iniciar l’any 1972 per iniciativa d’un grup de gent del poble interessats en l’activitat artística, literària i cultural. El seu principal promotor va ser Joan Roca. Ell i el restaurant El Trull, del qual era propietari, es van convertir des d’aleshores en protagonistes principals. L’ajuntament i altres particulars del poble van recolzar la iniciativa i han permès, amb el seu suport humà i ajut econòmic, que el Premi hagi continuat sense interrupció fins l’actualitat.
Gaudiu del tast de pintura ràpida que us ofereixen els nostres comerços i no oblideu de tornar a visitar l’exposició retrospectiva durant la Festa Major.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada