Altres projectes

TRIANGLE DELS OFICIS
L'any 2012 hem engegat aquest projecte per tal de fer difusió i produir material didàctic sobre oficis artesans del Montsià, amb l'objectiu de generar sinèrgies entre institucions i entitats que ens preocupem per vincular els temes de patrimoni etnològic amb el desenvolupament social, econòmic i cultural del territori.

Treballem conjuntament amb:

- Ajuntament de la Sénia, en nom del qual gestionem el projecte gràcies a un convenni de col·laboració.
- Ajuntament del Mas de Barberans, Centre de Desenvolupament Rural i Museu de la Paume.
- Ajuntament de la Galera i Terracota, centre d'interpretació de la Terrissa.
- Universitat Rovira i Virgili. Facultat de Ciències de l'Educació i Antena del Coneixement de la Sénia.
- Institut Ramon Muntaner.


La nostra activitat se centra en quatre oficis tradicionals de les poblacions implicades: fuster, pinzeller, treball de la pauma i terrisser. El plantejament parteix de la voluntat de definir un projecte cultural, pedagògic i turístic que s'organitzi al voltant de la pervivència i el coneixmenet d'oficis tradicionals propis de zones rurals que ajuden a explicar formes de vida, de treball i maneres de pensar i d'interpretar el món.

Al llarg d'aquest 2013 estem definint les bases del projecte i les línies de treball. 

ANTENA DEL CONEIXEMENT DE LA URV

L'any 2010 la Universitat Rovira i Virgili i l'Ajuntament de la Sénia van cedir la gestió de l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia al Centre d'Estudis. Des d'aleshores, hem ampliat la nostra activitat i la xarxa territorial de relacions. 
Projecte Antenes del Coneixement URV


TERRES DE CRUÏLLA

Des de l'any 2009 un grup de Centres d'Estudi i associacions del voltant del riu de la Sénia colaborem en un projecte que sota aquest nom vol fer-se ressò de l'activitat de l'asociacionisme a la zona i de l'important que, en un territori rural com el nostre, és el fet de treballar sumant iniciatives.

Els Ports i el riu de la Sénia vertebren un territori de cruïlla

L'activitat estrella és el cicle d'itineraris que portem a terme de manera coordinada cada any des del 2009. A més, ens representem en activitats a les que no podem assistir tots, fem reunions periòdiques per coordinar-nos, organitzem una jornada de treball anual i fem difusió de les nostres activitats a un blog i a una pàgina de facebook.

Blog  TerresdecruillaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada