divendres, 30 de maig del 2014

Activitats del mes de maig

Activitats a la Fira Gastronòmica de la Sénia
Dissabte 10 i diumenge 11 de maig es va celebrar l'onzena edició de la Fira Gastronòmica de la Sénia. El Centre d'Estudis Seniencs i l'Antena del Coneixement de la URV a la Sénia van preparar diverses activitats. Dissabte 10 a la tarda es va inaugurar l'exposició Itineraris i camins ramaders del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta activitat va comptar amb el suport de la regidoria de Cultura i Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Tarragona. L'exposició, què es podrà visitar a l'ajuntament vell fins el dia 25 de maig, ha estat produïda per la Diputació de Tarragona i recull un total de cinc rutes sobre antics camins ramaders i uns panells explicatius sobre les activitats de la ramaderia transhumant a les nostres comarques al llarg de segles.
Diumenge 11 de maig a les 12,30 h. es va fer la presentació del llibre Cocina de aceites de variedades tradicionales Territorio Sénia, editat per l'editorial Cruïlla amb el suport de la Taula del Sénia. El llibre ha estat redactat per la Fundació Alicia i prologat per Ferran Adrià. La presentació va anar a càrrec de Jaume Antich i Tere Adell que ens van presentar el llibre i ens van fer tastar un nou oli anomenat Via Augusta fet amb un cupatge de oli de les varietats farga, morruda, sevillenca i l'empeltre. Una nova iniciativa per promocionar l'oli del territori i millorar-ne la qualitat i els mètodes de conreu. A la tarda, a les 17,30 h. es va fer una visita al Molí d'Oli dels Vidal a càrrec del Centre d'Estudis Seniencs, que va comptar amb la col·laboració d'Ignasi Cardona, antic treballador del molí. També volem agrair a la família Vidal les facilitats per poder fer l'activitat.

Altres activitats de l'Antena del Coneixement de la URV
Durant el mes de maig l'Antena del Coneixement de la URV ha donat suport a diversos actes organitzats per altres entitats de la població:
10 i 11 d'abril de 2014. XX Trobada de Gaiters i Música Popular , organitzada per Joventuts Unides.
22 de maig de 2014. 19 h. Escola de Música de Joventuts Unides. Xerrada: Canten tots igual? A càrrec de Montserrat Canela, musicòloga i professora de Música. Amb la col·laboració de Joventuts Unides.
24 de maig de 2014. 19 h. Centre Obrer de la Sénia. Primavera Musical. Concert del quartet de Tubes del Conservatori Professional de Tarragona organitzat per l'Escola de Música de la Sénia i l'Agrupació Musical Senienca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada